Möt den kreativa ledaren hos Joker Keramik, Kerstin Zetterström

Kerstin berättar:

– ”Min estetiska utbildning har jag fått på folkhögskolorna  Gripsholm i Mariefred och Sunderbyn i Luleå samt Konstfack i Stockholm. Jag har även suttit i en liten spansk by och lärt mig klassisk spansk drejteknik. Arbetar med lera, textil och målar akvarell som fyller dagarna med roligt arbete. Den dagliga rundan med stavgång på 6 km är ett måste för att hålla kroppen i form.Utställningar har det blivit en hel del av under min verksamma tid, men under senare år på Ebelings Museet i Torshälla, Galleri Gamla Stan i Eskilstuna, Pelles Lusthus i Nyköping, Galleri Villåttinge, Galleri Fiskhuset i Nyköping, m.fl.”

Hos Joker Keramik älskar vi att visa vår plats och vår kunskap, som vi gärna delar med oss utav. Kom hit om du vill testa på och lära dig mer om skapande i:

Klicka på någon av rubrikerna för att komma till vår sida för Boka.

Kerstins olika roller

Som keramiker

Att forma stengods- och porslinslera i verkstaden och skapa unik vacker keramik är till stor glädje för mig. Jag har genom åren blivit en skicklig drejare – har bland annat studerat spansk drejteknik – och det blir gärna många bruksföremål som kannor, muggar, skålar och fat.

Ibland tillåter jag mig att släppa fantasin loss för fritt skapande av skulpturala keramik alster, och det är alltid lika spännande att öppna gasolugnen för att se slutresultatet.

Som textilare

Egen design, ateljésydda kläder

Tyger och färger inspirerar mig till att sy vackra kläder. Enkla modeller som sitter skönt och

ledigt på kroppen. Textilfärger hjälper till att sätta det extra på plaggen. Klänningar, jackor,

tunikor och tajts. Kassar, förkläden, kuddar, dukar och gardiner. Jag syr allt i textil.

Varje plagg jag syr är unikt i tyg val och modell. Jag letar efter annorlunda tyger vart jag än kommer och handlar några meter av just det tyg jag fastnar för.

Mönstren är enkla och jag har ett grundmönster där den flera hundra år gamla modellen ”arbetsskjortan” står som mitt mönster. Den modellen går att ändra på, på många olika sätt; längd på ärm, med eller utan knappar, vid eller smal, oregelbunden längd, m.m. Det sätter fart på fantasin och jag kan ändra modellen under sömnadens gång. Jag syr både förutsättningslöst eller efter strikt hållet mönster. Då blir det frihet i skapandet.

Välkommen att beställa din egen modell.

Som bildkonstnär

Klicka på knappen redigera för att ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.